Pesten innen Budán túl

Szösszenetek egy kolis tollából

Pesti Esti

2014. szeptember 22. 13:50 - Moo!Areuhappynow?!

Beszéljünk kicsit a fővárosi éjszakákról. Uhuhuhuhuhh. Mennyi mindent lehet itt mondani. A rengeteg kocsma, egymás hegyén hátán. A belvárosban konkrétan van olyan hely, ahol még a kocsmában is kocsma van és ha kilépsz az ajtón, akkor egyből mellette és vele szemben is kocsma van. Na már most, ha ennyire sok a választható B-vitamin és szívnyomás csökkentő lelőhely, akkor persze hogy szinte mindenki aki elmúlt 14 valamelyik hasonló kaliberű vendéglátó egységben tengeti legalább a hétvégi estéit. 

Mindenféle helyen, mindenféle ember és még többféle ital és kitudja mi. Egy átlagos pesti éjszakán, a látottakból ítélve, hétfőtől vasárnapig nonstop ivászat van. Tudok olyan történetet is hogy 2 napig volt valaki egy darab kocsmában, és közben még csak ki se ment, maximum dohányozni. 

Tele van az egész város bulihelyekkel, kocsmákkal, pubokkal, bárokkal, melegedőkkel. És csodálkoznak hogy az idelátogató külföldiek állandóan részegek. Vagy ha nem, akkor részegeket látnak. Állandó a "két alkohol beszélget" nevű szindróma. Már ha épp alkoholtól mámorosak persze az emberkék. Egy buliba belépve van hogy, csíkszemű emberek jönnek velem szembe és nem nem gonosz megszólítás akart lenni mielőtt valaki beleköt. Vagy épp a szemgolyó méretű pupillával megáldott csodalények, akik még a hangokat is látják. Ahonnan én jöttem az is egy drogelosztó központ volt, mármint maga a város, de ennyi szétcsúszott embert kevés helyen látni mint egy-két pesti szórakozóhelyen. Nem baszogatok én senkit, jól teszik. (NEM) 

Na szóval visszatérve, BP-t emlegethetjük Magyarország bulifővárosának is. A sok kulturált ember, gondolok itt azokra akik oda ürítenek az utcákon ahol épp rájuk tör a szükség, vagy épp az apuci által a seggébe tolt legújabb audival szaladgáló öltönyhuszárokra, akik persze nem isznak egy szórakozóhelyen mást csak bubis vizet, mert ugye autóval jöttek. Nem feltűnő a szép fekete szemük. Mind megtalálja a maga helyét. A késdobálós "Dzsámó mia f*szt nézel g*ci?! Kibelezlek!", a kúltúrált hangokat leső emberekkel teli, a nyugis sörözgetős beszélgetős. Amire kedved van azt keresed, és meg is találod. És ha már megvan hívj meg engem is.

Minden este, mást rejteget, van amikor szépet, van amikor nem annyira szépet, de valami biztos bujkál a sötétben. Lehet egy feles, egy dzsoint, egy predátor, egy rendőr, egy macska és még sorolhatnám. Vannak esték amik sportolási lehetőségekkel is teli lesznek. Példának oka, a kukaszörf, jobb körökben gyengéd simogatásokkal teli box meccsek, vagy épp csak szaladgálás. Kinek mihez van épp kedve. 

Mondhatok sok baromságot, a pesti esték ténylegesen sokszínűek, unatkozni csak az tud, aki ténylegesen unatkozni akar.

Szólj hozzá!
Címkék: Szösszenet

A bejegyzés trackback címe:

https://bpinnenonnan.blog.hu/api/trackback/id/tr206719459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása